Върховният съд отмени втори акт срещу фирма на Васил Божков, този път за 6,5 млн. лв.

Извънредно! Васил Божков свален от издирваните лица на „Интерпол“

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Васил Божков е свален от издирване в страницата на Интерпол, съобщава Narod.bg. Сега вече няма институционална пречка милиардерът да се върне в България като защитен свидетел срещу рекетьорите от ГЕРБ.

От онлайн портала на международната полицейска организация на адрес https://www.interpol.int/ става ясно, че в момента Интерпол издирва 44 lica от България, но името на Васил Божков не е сред тях.

Юристи коментираli пред Narod.bg, че все пак има вариант хазартният бос все още да е в базата данни, но името му да е скрито.

Ако предположим, че сме в хипотезата „свален от издирване“, това означава, че има договорка между прокуратурата и бизнесмена-беглец, който да се прибере в България като защитен свидетел при пълна гаранция за собствената си неприкосновеност. В замяна най-богатият българин трябва да даде показания за престъпленията на ГЕРБ, на които е пряк свидетел и потърпевш, коментира медията.

“От седмица в шайката цари тотална паника, че Божков, притежаващ доказателства за рекет за над 60 млн. лева, ще се върне като защитен свидетел на прокуратурата и тогава измъкване за Бойко Борисов няма да има. Особено след публичната война, която главният прокурор Иван Гешев обяви лично на „лицето Бойко Методиев Борисов“ и на целия „политически боклук“, който представлява завладяната държава”, се казва в публикацията.

Източник на Narod.bg е разкрил, че според плана Черепа е трябвало да кацне в България миналия четвъртък – 18 май, и цялата държава е била на крак.

“При развой на събитията според плана на Черепа и прокуратурата можем да станем свидетели на сензационна рокада – Васил Божков се прибира в България, а Бойко Борисов бяга зад граница”, се посочва в публикацията.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар