Терзиев Борис Бонев

Извънредно! Васил Терзиев купи стартъпа “Продължаваме промяната” от Кирил Петков!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков е продал бизнеса на Продължаваме промяната за няколко червени куфарчета на Васил Терзиев. Човекът зад тях Иво Прокопиев опитва да капитализира първо цялата изпълнителна власт и след това да удари по Борисов с нови хора и бъдещ нов либерален проект на местните избори в големите градове.

Неофициално се знае за десет милиона евро, платени за спасяването на бранда и десет пъти по толкова, заделени за местните избори и налагането на нов политически проект под чадъра на ДС и БКП за овладяване на държавата догодина.

Затова и ДБ и ДСБ не могат да се разберат с ПП неуспешната кандидатура на скандалния кандидат с цяла фамилия генерали от ДС да бъде оттеглена от изборите в София. Партията на “Промяната” е само бранд, който Кирил Петков продал и оставил на стопанисване на официалния наследник на структурите на ДС и БКП в България. Двамата “основатели” на ПП разделили “бизнеса”. Асен Василев получил правителството и финансите, а Кирчо станал дясна ръка на Бойко Борисов и негова връзка със структурите на либералите и “Капитал” в столицата.

Реално Кирил Петков в момента е повече служител на Бойко Борисов и ДПС, отколкото политически лидер. Такъв е бизнесмена Васил Терзиев, чийто служители са поели националния щаб на нещото, наречено партия ПП и цялата престояща кампания за местните избори. Всички разходи минават през одобрение на екипа на Терзиев и той е новият бос на Промяната. Негов ментор и гуро е съпругата на разградския приватизационен милиардер Иво Прокопиев, който е най-влиятелният български бизнесмен в държавата и в топ 3 по нетни активи и богатство. Галя Прокопиева води щаба на Васил Терзиев.

Бизнесменът под чадъра на ДС и БКП Терзиев е сред най-щедрите “благодетели” на ПП от самото създаване на партията и имал изключително добри отношения с Кирил Петков.

От ДБ не скрили изненадата си пред Труд, че Васил Терзиев и Кирил Петков имат безкрайни апетити към кадруване с номинациите на кметове и за други областни градове. А спонсорствата на градски мероприятия разчетоха като подготовка за изборите тази есен.

Хората на Христо Иванов и Атанас Атанасов в страната били изтикани буквално в ъгъла и техните кадри бързо били отхвърляни като вариант, за сметка на местни бизнесмени или влиятелни кръгове, близки до ПП. “Демократична България” участва или само легитимира управлението”, гневят се местни лидери на ДБ по места заради блокирането на техни активисти за кметската надпревара от ПП.

Навсякъде в страната аргументите срещу кандидати на ДБ били, че “нямат голям политически и най-вече финансов ресурс”.
В Пазарджик също ПП предлага уж общия кандидат за кмет на ППДБ – депутатът Петър Куленски.

Той вече благодари за номинацията в социалните мрежи, а на ДБ остава само да припознаят кандидатурата му и за своя.

На практика от двата свои проекта Прокопиев е прехвърлил всичко на своя основен аватар Васил Терзиев, оставяйки негативите от колаборацията с ДПС и ГЕРБ на Кирил Петков и Христо Иванов. Затова двамата са станали изключително близки с Бойко Борисов и Делян Пеевски напоследък, осъзнавайки, че са в ролята на змийската кожа, от която босът на Капитал иска да се отърве. В бизнеса това се нарича “контрол на риска”. Прокопиев готви унищожителен удар върху тях на местните избори и ако успее да го нанесе, ще разбие веднагически коалицията, правейки чисто нов ляво-либерален проект с наследниците на ДС и БКП в опит да вземе цялата власт в държавата.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар