ИЗВЪНРЕДНО! Вижте поредния жест на Борисов към ДПС в рамките на две седмици.

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Властта се разпада – това вече е видно и за най – непредубедените. „Превратът“ за сваляне на правителството обаче пълзи не от „Позитано“, Кремъл или от протестите в страната, а в редиците на самите управляващи.

Войната в лагера на патриотите стана явна след искането на Сидеров за смяна на Валери Симеонов, което на практика означава и край на парламентарното мнозинство.

Поне в този му състав. Вчера лидерът на „Атака“ директно обвини вицето от НФСБ, че клати кабинета заедно с хора от кръга „Капитал“. От НФСБ не останаха длъжни и отвърнаха на удара, като обявиха, че вече не гледат на Сидеров като на шеф на парламентарната група „Обединени патриоти“.

Самият Сидеров тактично избягвал да я събира от доста време, защото не смеел и бил наясно, че е загубил всякаква тежест и авторитет, твърдят негови колеги.

Отдавна купени с обществени поръчки и постове, загубили връзка с реалността, на повърхността и този път изплува ревнивото им лидерско съперничество за повече пари и влияние.

Скандалът със спасяването на „редник Киро“ (Домусчиев) бе хитро замислен с промени в закона, а като вносители бяха поставени хора на „Патриотите“.

Ветото на Радев и общественото възмущение обаче поставиха ГЕРБ в нелепата ситуация да се отрекат от собствените си гласове и да обявят подкрепа за президентското решение.

Отдавна не бяхме виждали Цветанов и Борисов в такъв унизителен режим на водевилни обяснения как никога не били лобирали за олигарсите.

Кой, по какъв начин е искал да осребри своята подкрепа вече няма значение – маските паднаха пред цяла България.

Още незатихнал този скандал, Симеонов и Сидеров насложиха нов, този път със закона за шума, като отново показаха, че „стабилността“ на властта и държавата са само в нечии болни фантазии.

В тази ситуация Борисов очевидно е разбрал, че е безсмислено да продължава с опитите си да спасява неспасяемото и да играе ролята на помирител. Задача номер едно сега е как да спаси властта си на всяка цена.

И както винаги в такива напечени моменти на помощ идва не кой да е, а съюзникът в сянка ДПС. Разбираме, че ни в клин, ни в ръкав, премиерът вчера е свикал цял коалиционен съвет, посветен на… промяната на здравноосигурителния модел и въвеждането на частни здравни каси. Темата е сред любимите „приоритети“ и апетитни хапки на партията на Доган, повдигана многократно през годините. Днес обаче удари и нейният час.

Това е поредният жест на Борисов към ДПС в рамките на две седмици.

Нека припомним, че в пълно нарушение на Закона за бюджета на 11 юли т.г. правителството отпусна 500 млн. лв. на Държавната консолидационна компания (ДКК) като решението е занапред тя да извършва ремонтите на язовири – държавна и общинска собственост.

А съвсем, ама съвсем „случайно“ месец преди това Доган и Румен Гайтански Вълка създадоха своя фирма с бизнес във водния сектор. Човек трябва да е пълен профан, за да не направи връзката между тези две събития. Възможно е да станем свидетели и на други „бонбончета“ – за партията на Марешки. Сделки, подаръци, крадене като за последно – влизаме в етапа, в който държавата е на автопилот. А саморазпадът на властта дебне отвсякъде. Следва поединично самоспасяване…

Валентин Георгиев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар