Бойко ГЕРБ катастрофа

ИЗВЪНРЕДНО! Голямата гордост на ГЕРБ – МВР-то – спадът в престъпността се оказа лъжа.

България, МВР
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Голямата гордост на МВР – спадът в престъпността се оказа лъжа.

На заседанието на вътрешната комисия в парламента заместник-министърът на вътрешните Красимир Ципов е признал, че в някои управления на МВР в страната са констатирани сериозни пропуски и разминавания при отчитането на заявените престъпления и реално разследваните, предаде Оффнюз.

МВР е започнало проверка, която е приключила с доклад. Според констатациите в н

его на някои места имало пропуски, които тепърва ще се изчистват.

Не само че има такъв доклад, но вече има и предложения за промяна във Вътрешните правила във връзка с работата, провеждане на съответните разследвания в този доклад и проверката доказа някои пропуски на някои места – трябва да го заявим съвсем ясно и конкретно, но ни даде възможност и да положим усилия да отстраним такива пропуски. Смятам, че след като приемем съответните промени във вътрешноведомствената нормативна уредба, която урежда тези въпроси, ще постигнем резултат да бъдат отстранени тези констатирани пропуски, заявява Ципов.

Става ясно, че подозренията за това, че спадът в регистрираните престъпления се дължи именно на замитане на сигналите за тях, са напълно реални. На практика се получава така, че за да си спестят работата по някои дребни битови престъпления, разследващите често не придвижват случая до прокуратурата. Това означава, че не се провежда разследване, защото според МВР няма и престъпление. И това се отразява на статистиката.

Както става ясно от думите на зам.-министър Ципов, тепърва ще се прави организация за прекратяване на тази практика, за която обаче пряка отговорност носи главният секретар на МВР – Младен Маринов, който пък се гласи да става вътрешен министър.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар