Извънредно! Двама загинаха след взрив и пожар в Пирогов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инцидентът е станал около 3:45 часа в стая на Второ вътрешно отделение, която се намира във втория етаж в болницата. По първоначална информация причината за пожара е взрив на кислородна бутилка.

В резултат на взрива са загинали двама души, които са били в стаята. Около 100 други пациенти са били евакуирани, уточни директорът на Пожарната старши комисар Николай Николов, цитиран от БНР.

“Това е отделение за тежко болни хора. Поздравявам персонала за това, което е направил. Спасени са десетки човешки животи. Ситуацията е под контрол”. Заместник-директорът на болница “Пирогов” проф. Николай Габровски уточни, че причината за инцидента се изяснява: “По принцип голяма част от болните в това отделение са на кислородна терапия, така че там е нормално да има повишени нива на кислород.

Най-важното е, че при наличие на близо 100 души в тази сграда всички към момента са в добро състояние, няма допълнително пострадали извън хората, които са били на мястото на този инцидент. Всички са преместени по други структури и отделения. Болницата продължава да функционира доколкото е възможно при нормален режим. Останалите пациенти са в добро компесирано състояние. Провеждат се допълнителни изследвания на по-тежко болните дали има някакво влияние.

“По-рано екипи на полицията и пожарната евакуираха пациентите, които се намират в отделението на болницата. Част от тези, които са най-трудно подвижни, бяха изнесени на ръце.  Районът пред болницата е отцепен. На място са вътрешният министър Младен Маринов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, както и директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. По случая е образувано и досъдебно производство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар