Извънредно! Два бързи влака се разминаха на косъм от челен сблъсък в Карлово

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Челна катастрофа между два бързи влака на гарата в Карлово беше предотвратена в последния момент, благодарение на бързата реакция на машинистите, съобщи bTV.

Около 18:40 ч. вчера заради грешка композициите от София за Бургас и от Бургас за София са се оказали една срещу друга в четвърти коловоз. Машинистът на влака за столицата е видял, че срещу него има друга композиция и в последния момент е задействал аварийната спирачка.

При инцидента няма пострадали пътници. От Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и ЖП транспорт обявиха, че веднага започват проверка, която да установи причините за случилото се. Основните версии са човешка грешка или проблем с инсталацията.

Това е вторият подобен инцидент на гарата в Карлово, само в рамките на месец. На 24 юни бързият влак Пловдив – Карлово е приет на коловоз, на който се е намирала товарна композиция. Тогава отново навременните действия на машинист предотвратяват сблъсък.

 

МИНИСТЪРЪТ ПОИСКА НОВИ РАЗПИСАНИЯ, ЗА ДА НАМАЛЕЯТ ЗАКЪСНЕНИЯТА

Пред БНТ транспортният министър Георги Тодоров заяви: „От началото годината се наблюдава тенденция на закъсняване на влаковете – 4710 влака са закъснели. А пътниците очакват да пътуват безопасно, да пристигат навреме и да пътуват комфортно. Нито едно от тези три неща не са налице.“

Министърът заяви, че ще постави задача на новото ръководство на холдинг БДЖ да предложи график за движение на влаковете, който да снижи в голяма степен закъснението им. „Пандемията се отрази доста по-тежко по отношение на пътнически превози, защото имаше локдауни, карантини, хората спряха да пътуват масово. При товарните превози тя не се отрази така чувствително. Цените ще се повишат тогава, когато се предложи качествена нова услуга“, допълни Тодоров.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар