Извънредно! Двойната смърт на Елена и Христо Кацаров (ГЕРБ) може да не е любовна драма

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дотук по-голямата част от международната информация е прекалено завоалирана и се изтъкват предимно мотиви, липсва механизма – по убийството и последвалото самоубийство

Най-близките приятели и политически съратници на 32-годишния Христо Кацаров от Бургас не могат да повярват, че той би причинил смърт на когото и да е било, след което да се самоубие, при това с толкова голям драматизъм.

„Той беше психически устойчив, не употребяваше алкохол, а всяка сутрин, по време на предизборната кампания за 47-ия парламент ставахме заедно още в 06:00 сутринта и спортувахме. Не съм го чувал да говори за лични неща, в компания вечер беше обран, на предизборните срещи не се налагаше да държи речи, защото беше последен в листата и думата я вземаха предимно водачите. Винаги беше спретнат. Прекара почти цялото време на студа в шатрата на партията до Часовника, а през останалото време всеотдайно разнасяше по пощенските кутии нашите брошури. Всички сме потресени от тази вест и няма как да повярваме, че може да е истина“, разказва един от близките приятели на младия мъж, който се самоуби в петък следобед в столичния квартал „Дървеница“.

Христо Кацаров е роден в Бургас, в семейството на учители. Завършил е Немската езикова гимназия, а след това и политология. Странното е, че всички, които го познават, не могат да уточнят в коя държава и кой ВУЗ е придобито висшето му образование. Приятелите му казват обаче, че имал и няколко специализации от различни държави в Европа.

Какво се знае дотук за случилото се веднага след парламентарния вот в къща на холандския град Хага, на ул.“Емащрасе“?

Флагман.бг обобщава информацията, която започва да пристига от електронни медии от Нидерландия, позоваващи се на неофициални източници от Криминалната полиция в Хага, както и информацията на българските електронни медии от самоубийството на Христо Кацаров в столицата. Има доста неясноти и несъвпадения на обстоятелства и факти.

Христо Кацаров не е „парашутист“ в листата на ГЕРБ-Бургас. Той приема последното 28-мо място в нея като изпълнение на дълг. Членувал е в един от клубовете на структурите на ГЕРБ. Познават го обаче в столицата, където през 2017 година, е назначен за парламентарен секретар към Министерството на туризма, а след това става началник на кабинета на министър Николина Ангелкова.

След нейната оставка Кацаров продължава да работи в Министерството до края на април т.г., като съветник.

Той е помагал в изборите за 45-ото и 46-ото НС в Бургас, а за последния вот е включен в листата по решение на местния щаб, тъй като се е справял отлично с работата си. До 12 ноември Христо Кацаров е в Бургас и дори закрива кампанията с останалите кандидати за депутати. След което заминава за Нидерландия, тъй като е имал уговорка с приятелката си Елена Ганчева (31 години) да отидат заедно в Хага.

За Елена Ганчева в България към този момент не се знае нищо конкретно, освен, че се е установила в Нидерландия преди 10 години и че е служител на „Европол“. Противоречиви са данните, че тя е живяла в къщата в Хага, където е застреляна.

Вероятно убийството е извършено в понеделник или вторник, след като Христо изпада в афект поради отказ от нейна страна да приеме предложението му за брак. Младата жена поддържала паралелна връзка с друг мъж в Нидерландия от 10-ина години, с когото ту се събирала, ту се разделяла.

Според видео материал, излъчен от „България он еър“ у нас Елена е застреляна със същото оръжие, с което в петък в София се самоубива и самият Христо.

Буди недоумение фактът как Христо се е качил в самолет до Нидерландия с пистолета, проверяван е на двете летища в едната посока, а след това се е прибрал у нас безпроблемно с оръжието.

 

На това място трябва ОД на МВР в Бургас да изясни кога и по какви причини се е налагало на този млад мъж да се даде разрешително за притежание за огнестрелно оръжие. Във връзка с оръжието информацията дотук е неприемливо противоречива. Според някои пистолетът е незаконен,  според други Кацаров е имал надлежно разрешително за него.

Холандските власти трябва да изяснят дали мистериозната българка Елена Ганчева, в качеството й на служител на „Европол“, е притежавала оръжие. И доколко може да се допусне от двама психически стабилни мъж и жена скандал при който да последва смърт при подобни обстоятелства. В тази връзка мотивите за ревност започват силно да издишат.

Ганчева е открита в четвъртък в къщата в Хага, след като е получен сигнал за изчезването й в сряда. Тогава Кацаров вече се е прибрал в столицата. Европейската заповед за издирването му пристига на постоянния му адрес в ОД на МВР в Бургас, но родителите му заявяват, че той изобщо не се е прибирал в родния си град. Посочват регистрацията му по настоящ адрес в София.

Христо Кацаров се самоубива с пистолета си след като научава, че всеки момент ще бъде намерен в апартамента му на бул.“Климент Охридски“ в кв.“Дървеница“. Самоубил се е около час преди да потропат на вратата му униформените.

Има само едно свидетелство за неуравновесеност в характера на Христо Кацаров и то е от негова бивша колежка в Министерството на туризма – деловодителката С., която е разказала, че известно време е поддържала интимна връзка с него, но са се разделили, след като й нанесъл побой, който бил върхът на системно домашно насилие от негова страна, изразяващо се основно в нежеланието му да приеме като свое детето й от предходна връзка.  За да заживеят под един покрив Христо поставил условие за него да се грижат родителите й.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар