Извънредно! Дете на 3 години е най-малкият пациент с коронавирус у нас

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-малкият пациент, заразен с коронавирус у нас, е на 3 години. Друго 8-годишно дете от семейството също е дало положителна проба. Предвид възрастта на децата от Общинския кризисен щаб отказаха да дадат подробна информация. Знае се само, че те са в добро здравословно състояние и са под домашна карантина.

 

По неофициална информация децата са били контактни с човек, който вероятно е прихванал вируса от лекаря в частната бургаска болница. Медикът от хирургическото отделение беше диагностициран преди седмица.

„Няма неиздирени лица, контактни на лекаря“, заяви Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Третият дал положителна проба през последното денонощие е 22-годишна жена, пристигнала с полета от Лондон. Тя е изследвана заедно с още 45 души от Бургас пътували в самолета.

„Всички те са показали отрицателни резултати, само тази 22-годишна жена е положителна. Днес остават още 5 проби да се направят .И тъй като те вече освен карантинни са и  контактни в края на карантинния период, също ще бъдат повторени при тях тестовете“, каза още Паздеров.

До момента болните с коронавирус в областта са 10, като по-голямата част от тях са лекувани в домашни условия. В инфекциозно отделение в момента чакат резултати от проби на двама пациенти за COVID-19, а с доказан вирус са само 4. Единият от тях е хирургът от „Бургасмед“, с когото свързват новорегистрираните две деца.

„Състоянието му се подобрява. Вчера имаше леко повишена температура и бронхитни изменения“, каза Бойко Миразчийски, директор на УМБАЛ-Бургас.

Останалите трима, настанени в инфекциозното отделение на бургаската болница, са в добро състояние. Предстои в събота да им бъде взета първата от задължителните две проби през интервал от 24 часа. Ако и двете са отрицателни, те ще бъдат изписани в понеделник.

Репортер: Цеца Алексова 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар