ИЗВЪНРЕДНО! Доган разпореди: искам 400 000 гласа от ДПС на евроизборите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е поставил задача на оперативното ръководство на ДПС да спечели 400 000 глава на европейските избори през май.

На проведения миналата седмица Централен съвет, нормативът е бил спуснат на кметовете и местни лидери. Който от градоначалниците се провали – няма да бъде номиниран за нов мандат на местните избори през октомври.

Нормативът касае най-вече общинските кметове, които имат амбиции за нов мандат, но отговорност ще носят и председателите на Общински съвети и местните партийни лидери, които традиционно имат амбиции за кметския стол. Бариерата е най-висока в „бастиона на ДПС“ Кърджали.

Исканият от централата резултат за община Кърджали е 14 000 гласа. Общо в 7-те кърджалийски общини формалният председател Мустафа Карадайъ очаква 50 000 гласа, а в цялата страна – 390 000 – 400 хиляди гласа.Номинации за включване в евролистата на ДПС ще се правят от структурите до 30 март.

По правило те са формални, защото партийното ръководство издава заповеди на местните структури кого да издигнат и кого не.

Депесарите, които искат да попаднат на челните места също оказват натиск върху местните лидери. Отговорност за подредбата, утвърждаването и регистрацията на листата ще имат председателят на ДПС и Централното оперативно бюро. Критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за евролистата на ДПС, са: задълбочено познаване на европейските институции и политики, като условие за отстояване на българския национален интерес; съпричастност към ценностите на либерализма; професионален и политически опит; владеене на английски, френски или немски език; изграден авторитет; добри комуникационни способности и умение за работа в екип.

Чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена енергия и високи технологии – това ще са приоритетите на ДПС в кампанията за евроизборите. Всички настоящи евродепутати ще се борят за нов мандат. Слухът, разпространяван от младежкия лидер Илхан Кючюк, че той ще води евролистата се оказа само слух. Ако въобще попадне там, той ще е на последно място, казват от ДПС.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар