Извънредно! Досиетата “Пандора”: Пеевски не е декларирал три офшорни дружества

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият депутат от ДПС и собственик на медии Делян Пеевски е свързан с три офшорни фирми, които не е обявил в имуществените си декларации като народен представител. Това съобщава сайтът bird.bg, който е българският участник в международния консорциум на разследващи журналисти, започнал да обявява от вчера съдържанието на т. нар. досиета “Пандора”. Проучването обхваща милиони документи за офшорни сметки на политици, милионери и лидери от цял свят.

В обработените досега документи са установени имената на двама българи, съобщи главният редактор на българското електронно издание Атанас Чобанов.. Единият е Пеевски, а името на другия засега не се съобщава.

От документите, засягащи бившия депутат от ДПС, bird.bg научава, че на 19 ноември 2013 г. филиалът на офшорния доставчик на правни услуги Trident Trust в Швейцария възлага на свой служител да оформи смяната на собствеността на фирмата Felina Trade & Investment Inc. Тя е регистрирана в Британските Вирджински острови по искане на лихтенщайнската компания Jura Trust AG.

Документите за смяната на собствеността са изпратени като прикачени файлове във вътрешен имейл на Trident Trust. От тях се разбира, че на 12 ноември 2013 г. капиталът от 50 000 $ на Felina е прехвърлен от Lassandra Corporation, регистрирана в Британските Вирджински острови, на панамската Inversiones Y Servicios Piedra Azul S.A.

Повечето директори на въпросните фирми са никому неизвестни граждани на Британските Вирджински острови и Панама. Но в един от документите, с който се потвърждава смяната на собствеността, като директор на Felina е посочен Делян Пеевски, информира изданието.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар