Извънредно! До лятото ще имаме колективен имунитет, но не заради ваксините

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До лятото ще имаме колективен имунитет, но не заради ваксините, а защото вече половината от населението се е срещало с коронавируса. Това заяви по „7/8 ти ви“ д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Бившият депутат коментира и слабия интерес на българите към имунизацията срещу COVID-19. „След време ще имаме ваксини, които няма да има какво да ги правим“, прогнозира той.

В рамките на работно съвещание вчера при премиера Бойко Борисов, главният здравен държавен инспектор и член на НОЩ доц. Ангел Кунчев отчете спад на смъртността в страната.

„Това показва, че опасенията, че британският вариант на вируса ще бъде по-тежък, засега не се оправдават“, отбеляза Кунчев и добави: „може да очакваме при циркулацията на този нов вариант да продължи леко повишаване на заболеваемостта, но ако е с този темп, не представлява опасност за здравната система“.

”Това, което се наблюдава, и е най-дразнещото и плашещото, е, че има едно манипулативно представяне на данните, което има за цел просто да плаши хората. Да кажем – има по-малко новооткрити новозаразени, но казват – да, ама има повече в интензивните сектори.

Ако има по-малко в интензивните сектори, казват – да, ама има повече в болница”, това пък коментира в телевизионно интервю директорът на Ковид клиниката доц. Атанас Мангъров.

„Изобщо, от цялата тази информация, която се събира, се вади негативното. И преди няколко седмици се каза, че болните са нараснали с 34 процента.

Ами вие, ако имате двама болни и се появи трети, нарастването ще бъде с 30 процента. Защото не се казват абсолютните цифри. Ако процентите са неудобни, се казват абсолютните цифри“, коментира още доц. Мангъров.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар