Извънредно! Д-р Кацаров хвана в още лъжи кандидат-президента Герджиков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В две лъжи хванал кандидат-президента на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Ректорът на СУ снощи бе на дебат с Румен Радев преди балотажа в неделя и само в рамките на няколко часа излъга за куп неща.

Едно от тях е, че МВР влязло в Алма матер заради изборния процес. Оказа се обаче, че полицията започнала разследване заради далавери за ремонт и саниране на общежития по модела на АМ “Хемус” – със 100% авансови плащания. Повече за това може да прочетете тук. 

 

Оказва се обаче, че Герджиков излъгал и за друго – за парите за лекарите и за липсващите лекарства за лечението на COVID-19.

 

„Гледах вчера дебата и се огорчих от казаното от Анастас Герджиков. Не отговаря на истината, че лекарите не си получават парите за работа на първа линия. Средствата са изплатени до стотинка, освен това се увеличиха от 1000 на 1200 лв., а клиничната пътека за COVID от 1200 на 1400 лв. Следващата седмица Министерският съвет ще гласува допълнителни средства за първа линия. Не отговаря на истината и че няма лекарства за лечение на коронавирусната инфекция в лечебните заведения. Системата е запасена с всичко необходимо. До този момент не е имало никакъв проблем“, каза служебният здравен министър.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар