Извънредно! Жена почина три дни след ваксинация срещу COVID-19

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Японка на възраст над 60 години е починала от мозъчен кръвоизлив три дни, след като е била имунизирана срещу COVID-19 с ваксината на “Пфайзер”, съобщи БТА, като цитира японското здравно министерство.

В съобщението на ведомството се подчертава, че е възможно да няма връзка между ваксинирането и смъртта на жената. Тя била имунизирана в петък и се предполага, че е получила мозъчния кръвоизлив в понеделник, три дни по-късно. Това е първо съобщение за смъртен случай в Япония след ваксиниране.

“Мозъчният кръвоизлив, за който се предполага, че е причинил смъртта ѝ, е сравнително разпространено състояние сред хората на възраст от над 40 г. до над 60 г. и на този етап, въз основа на опита от чужбина, изглежда няма връзка между мозъчния кръвоизлив и ваксината срещу коронавируса”, казва д-р Томохиро Морио, съветник на правителството, цитиран в съобщението на японското министерство на здравеопазването.

“Може да е съвпадение, но е нужно да се събере повече информация и да се направи оценка в работните групи”, допълва той.

Представители на “Пфайзер” в Япония не бяха открити досега за коментар. През ноември от компанията обявиха, че ваксината е ефикасна при различни възрастови и етнически групи и че няма значими странични ефекти.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар