Извънредно! Заради нарушителите иде нова мярка: Придвижване с декларация в града

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във връзка със зачестилите нарушения на карантината председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че се обмисля мярка хората да излизат от домовете си само с декларация, по примера на Италия.

„Следващите мерки е да се движат с декларация и в града. Това е най-вероятно следващата мярка, която вече е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена“, допълни той.

Ген. Венцислав Мутафчийски предупреди, че Пловдив трябва да затегне мерките в борбата с епидемията от коронавирус. “Главната улица е пълна, не се тестват предварително по обем заподозрените лица, въпреки нашите инструкции. Затова и толкова много медици в града са заразени”, обяви началникът на ВМА на редовния си следобен брифинг в неделя. От днес пресконференциите на ръководения от него щаоб ще се провеждат само веднъж дневно в 8 часа сутринта в Гранитна зала на Министерския съвет, а около 17 часа Министерство на здравеопазването ще изпраща обобщена справка за заболеваемостта от COVID-19 у нас.

“Още по-строги ограничителни мерки ще бъдат въведени от утре в Пловдив заради епидемията от коронавирус”, заяви пред “Марица” кметът на града Здравко Димитров. “Никакви разходки в парковете, по тепетата и край Марица. Няма да работят никакви търговски обекти, освен за хранителни стоки, за да намалим рискът от заразата”, каза градоначалникът.

В парковете и на обществените места ще има още по-засилена полицейска охрана, тъй като достъпът и събиране на групи категорично са забранени.

“Опасно е, всеки трябва да го разбере и да бъде отговорен към себе си, близките и околните”, изтъкна Димитров. И напомни, че в Китай разпространението на коронавируса е овладяно благодарение на жестоката и всеобща дисциплина, в Индия нарушителите ги бият с палки, в Русия ги заплашва затвор, а в Германия по улиците изкарват хиляди военни, за да помагат на полицията.

“Много добре знам, че на никой от нас не е приятен този режим, свикнали сме да живеем заедно и да общуваме, но забранителният режим е въведен за  наше добро”, подчерта градоначалникът.

В Пловдив няма да вдигат пейки от парковете, градините и пред блоковете, както е разпоредил кметът на Бургас. Но пък ще се налагат глоби на всички нарушители на забраните, като санкциите са от 5000 лева нагоре.

Снимка от Пловдив: в. “Марица”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар