Извънредно! Здравният министър поиска оставки в Агенцията по вписвания

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здравният министър Стойчо Кацаров поиска от колегата си в правосъдието Янаки Стоилов да провери действията на директора на Агенцията по вписвания и да я уволни, ако се потвърдят неговите съмнения за превишаване на правомощията. Изпълнителен директор на агенцията в момента е Габриела Козарева.

“Цялото общество знае причините за смените в “Лозенец” и “Александровска”. Законът дава право на министъра тогава, когато установи тежки нарушения, да смени управителите на лечебните заведения. Ролята на Агенцията по вписванията е да впише в регистъра тези промени. Отказът на агенцията да го направи излиза извън нейните законови правомощия”, коментира Кацаров в изявление, разпространено от пресцентъра.

В изключително остър коментар Кацаров напада ръководството на агенцията. “Какво всъщност се опитват да ни кажат с това си действие – ние сме недосегаеми, ние можем да правим всичко безнаказано, вие не можете дори да ни смените. Можем. Този отказ може най-много да забави събитията с няколко дни, да постави под риск персонала на болниците, лежащоболните. И отговорността за това ще бъде както на бившите директори на лечебните заведения, така и на директора на Агенцията по вписванията”, коментира той.

ДВУБОЙ

Кацаров очевидно е раздразнен и от подкрепата за проф. Тодор Кантарджиев, пенсиониран без обяснение. Днес сутринта Кантарджиев не пропусна да критикува служебния министър. “Искам да отправя много ясно послание и за това, че някои хора, изпълнителни или други директори, се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискат. Жертвите са други. Жертвите са тези над 20 хил. души наши сънародници, които починаха през миналата година в резултат на лошото управление на здравната система, безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора. Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление и за причините, довели до тази изключително висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата световна война”, заявява министърът.

Очаквайте подробности

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар