Извънредно! Иран изстреля ракети по американска база в Ирак! Твърдят за 80 убити американци

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф заяви, че ракетният удар по базите в Ирак са мярка за самозащита на страната му, като той подчертава, че Техеран не се стреми към “ескалация или война”.
“Иран предприе и прилага съразмерни мерки за самоотбрана в съответствие с член 51 от Устава на ООН, като удари базата, от която беше извършено страхливото въоръжено нападение срещу наши граждани и висши длъжностни лица”, написа Зариф в Twitter.
“Ние не се стремим към ескалация или война, но ще се защитим от всяка агресия”, добавя той. Междувременно, стана ясен броят на ракетите, които Иран е изстрелял по американските бази в Ирак. Изстреляни са 15 балистични ракети, 11 от които са попаднали в целта, по твърдения на Иран жертвите от страна на САЩ са 80 човека, съобщи Fox News, позовавайки се на Централното командване на въоръжените сили на САЩ.
Според информацията, десет ракети са ударили територията на базата “Айн ал Асад” в провинция Анбар, а една – територията на базата в Ербил. Още четири са изстреляни по базата в Ербил но не са достигнали целта си. Атаката е преминала в две части с разлика от около час.
В същото време Корпусът на стражите на ислямската революция (КСИР) на Иран обяви операция „Мъченикът Сюлеймани“ срещу американските военни, замесени в смъртта на командира на специалното звено „Ал-Кудс“ генерал Касем Сюлеймани в Багдад.
Освен това, Иран заплаши да атакува Израел и ОАЕ като следваща фаза от операцията. КСИР счита Израел за съучастник в убийството на Сюлеймани. „Като част от това престъпление ние не разглеждаме Израел отделно от Съединените щати“, се казва в съобщението на организацията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар