Извънредно! И човекът на Валентин Златев в МОСВ отива на разпит за водната криза в Перник

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лично Красимир Живков е дал разрешението на МВЕЦ-а на Златеви на язовир Бебреш.

Бившият кмет на Правец, който в момента е зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и четирима висши служители от дирекция “Управление на водите” в министерството ще бъдат призовани на разпит утре във връзка с делото за водната криза в Перник, съобщи „24 часа“. Някои са призовани в националното следствие, а другите – в специализираната прокуратура.

Откакто на 20 декември 2019 г. бе образувано делото за бизводието в Перник, вече са проведени повече от 50 разпита, като някои от свидетелите са викани по повече от веднъж. Висш магистрат, цитиран от вестника, казва, че ако се наложи, ще се стигне и до очни ставки.

А кои ще са другите привлечени като обвиняеми, освен Нино Димов, трябва да стане в първите дни на седмицата. Самият Димов, чиято оставка трябва да бъде гласувана от Народното събрание във вторник, ще остане в ареста поне до четвъртък, когато апелативният съд трябва да се произнесе окончателно дали да бъде задържан за постоянна, както постанови съдия Цветан Колев вчера, или ще бъде освободен под гаранция.

Красимир Живков е изключително близък до правешката фамилия Златеви. Счита се, че той е човекът на изгонения от руснаците бивш изпълнителен директор на „Лукойл“ Валентин Златев в МОСВ. Именно Живков е дал разрешителното за ВЕЦ „Бебреш“, който по твърденията на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов източва водата в едноименния язовир.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар