Извънредно! Кирил Петков раздаде три министерски кресла

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на предизборната коалиция „Продължаваме промяната“ Кирил Петков назова три министерски кандидатури, които би издигнал, ако спечели парламентарните избори.

В интервю за Би Ти Ви той заяви тази сутрин, че би предложил Министерството на правосъдието на кандидат от „Демократична България“, Министерството на социалните грижи – на кандидат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, а Министерството на транспорта – на Николай Събев, съсобственик и управител на куриерската компания „Еконт Експрес“.

Засега според него са договорени само „Принципи за бъдещо управление“ с ДБ и ИБНИ. Но за първи път той назова и сферите на влияние в евентуално следващо правителство.

Според Кирил Петков кандидатът за президент Лозан Панов трябва да бъде главен прокурор.

Запитан за проблема с отказа от канадското си гражданство, той напомни, че е подал молба на 21 април, а е получил потвърждение за завършена административна процедура на 20 август. Кирил Петков заяви, че не се страхува от обвинение за подаване на документ с невярно съдържание (че е бил само български гражданин при встъпването си в министерска длъжност) и се оставя на решението на Конституционния съд. Той изрази предположение, че зложелателите му много се надяват съдът да се произнесе бързо, т.е. да го спъне в предизборната кампания.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар