ИЗВЪНРЕДНО! Клъстер за свободно слово, медии и журналистика призовава за европейско разследване за убийството на журналист

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Убийството на журналист е най-тежкото престъпление в демократична и правова държава, каквато би трябвало да бъде България.

Насилствената смърт на журналистката Виктория Маринова, изразила нееднократно позицията си на професионалист е повод за съмнения, дали кончината й не е свързана с дейността на Маринова.

В страна като България, на последно място по свобода на словото и медиите в Европа и на 111-то място в световната класация, е недопустимо отново да бъде известна с поредното петно, като “държавата, убиваща журналисти”.

Медийната среда в България е неизлечимо болна, което подхранва всякакви съмнения и спекулации за манипулиране на институции и зависими медии с убийството на журналист и майка на 7 – годишно дете.

Клъстерът за свободно слово, медии и журналистика призовава държавниците за независимо европейско разследване, с участие на европейски институции по случая.

Това би дало сигурност и спокойствие на обществото за справедливост и наказание на виновниците, които и да са те.

В противен случай винаги ще остане съмнение за поредното престъпление, завършило с удобен край в полза на българските институции или личности.

Лека й пръст и мир на душата й!

източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар