Сълзотворен газ

Извънредно! Конфликтът ескалира – жандармерията ползва сълзотворен газ срещу протестиращи енергетици в Старозагорско, има хора в болниц

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Енергетици и миньори от района на Бобов дол спазиха заканата си от вчера и излязоха на пътя, за да изразят недоволството си, че вместо да бъдат подпомогнати техните екологични инвестиции с териториалните планове, то те са напълно изключени от него и правителството планира скоростното затваряне на всички въглищни централи и закриването на хиляди работни места.

До ескалация на действията на недоволните граждани се стигна на магистрала Струма в района на Дупница, където жандармерията ги заплашва с 7000 лв глоби и им забранява да изразят позицията си!

Ескалация на напрежението има в Старозагорско! Полицията ползва сълзотворен газ и плаши борещите се за бъдещето си миньори и енергетици със водно оръжие. Има граждани в болница, алармират протестиращи.

Както вече съобщихме преди минути, под блокада са основните пътни артерии в страната – магистрала “Струма”, магистрала “Тракия”, Проходът на Републиката и Дунав мост.

На “Тракия” недоволните миньори и енергетици играха хоро в знак на протест.

Минути след 10.30 часа енергетици от Бобов дол и Перник блокираха и алтернативния път при Дупница – Е79.

На Хаинбоаз хората не пускат жандармерията.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар