Нинова

Извънредно! Корнелия на прокурор!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият вече изпълнителен директор на ВМЗ – Сопот Иван Иванов и лидерката на БСП Корнелия Нинова са водили военния завод към фалит.

Това съобщиха за ПИК представители на синдикатите. Според тях заради другарите са пропуснати ползи в размер на над 100 млн. лв. за последните 2 месеца от ВМЗ. За целта прокуратурата трябва да разследва бездействието им.

Иван Иванов се оказва некомпетентен да заема длъжността, защото не разбира от производствената дейност на завода. Той няма нищо общо с военно-промишления комплекс на страната. Даже вчера си позволи да коментира, че служебното правителството си превишава правомощията. Иванов става смешен, защото не е юрист и не е компетентен по конституционно право. Къде му е компетентността да призовава към антиконституционни действия и да оспорва ролята на институциите. В качеството си на какъв другарят Иванов се изказва против конституционния ред и институтите на властта.

От публикувания отчет на ВМЗ за първата половина на 2022 г. става ясно, че финансовите резултати рязко се подобряват и това е преди управлението на Иванов, който застъпи в началото на юли. Заводът почти утроява оборота си и отбелязва осемцифрена печалба спрямо загуба за същия период на миналата година. Приходите достигат 218.6 млн. лв., което е ръст от 184.1% спрямо първото полугодие на 2021 г. В доклада се посочва още, че за второто полугодие се очакват договори и поръчки за изпълнение в размер на 250 млн. лв., които отново са сключени преди Иванов.

Интересното е, че резкият скок в резултатите на ВМЗ идва през второто тримесечие, когато изпълнителен директор беше Иван Стоенчев, който от днес отново е върнат в компанията. Той беше освободен от Корнелия Нинова, като основният аргумент за промяната бяха влошените финансови резултати – нещо, което сега данните опровергават.

През последните 5-6 месеца се откриха големи възможности пред ВМЗ-Сопот, те не се използват, като държавните предприятия бяха поставени на колене от Корнелия Нинова. Вместо да берат плодовете на високото търсене, да съберат пари за инвестиции, за обновления. Сега е моментът да се модернизират и да усвоят нови технологии – той беше изпуснат.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар