Извънредно! Лично Горанов е издал заповедта, да не се събират всички вземания от хазартният бизнес (документ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Финансовият министър Владислав Горанов не само е принципал на Комисията по хазарта, не само шефовете й идват от също подчинения му НАП, но и лично е издал заповедта от 13 януари 2015 г. на базата на която са определени действащите такси върху хазарта, заради които сега пак той се изненадва, че са довели до загуби от 210 млн. лв. нагоре за бюджета.

А МенТа Стоянова, вносител веднага след победата на ГЕРБ на изборите, последвали Орешарски, на закона за хазарта в сегашния му вид, лъже, че Министерството на финансите нямало как да знае какво прави Комисията по хазарта и как са се губили стотици милиони от хазната. Да напомним също, че след това пипаха закона, но само, за да въведат 10% данък върху спечелилите премии от тотото и лотариите. Не за уеднаквяване на ставките.

Само напомняме, че шеф на Комисията е предишен заместник – шеф на бухалката на Горанов – НАП Александър Георгиев, чийто директор на дирекция Контрол Васил Панов от 11 години – откакто ГЕРБ е на власт, е в Комисията. Реабилитиран е, след като в края на Тройната коалиция към него са насочени сериозни подозрения за нередности поради близостта му с уволнената и пратена на съд тогавашна шефка на НАП Мария Мургина. Те тръгнаха от „проспиването“ на данъците от продажбата на Кремиковци от български на индийски собственик – сделка за над 300 млн.лв.

В Закона на МенТа, апропо, има нещо, което всички изпускат – с внесения от самата нея по спешност текст в края на ноември 2014 г., няма 2 седмици след формирането на новото правителство, се задължава Министерският съвет – Борисов 2, да изготви до февруари 2015 г. Стратегия за развитие на хазарта, в която да се занимае с въпроса за разлигите в облагането.

Дали народният представител МенТа Стоянова някога е задала питане към премиера или финансовия министър през 5-те последвали години: къде е тази стратегия, как промени тези текстове? Отговорът е не. А добрите й намерения и ясната й представа какво се случва, която сега дамата нагло лъже, че не е имала, всеки може да прочете в нейно интервю за Фокус от 20.11.2014 г. Черно на бяло!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар