Извънредно! Ловец простреля колегата си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Жител на твърдишкото село Жълт бряг е настанен с опасност за живота в болнично заведение заради огнестрелна рана в торса.

29-годишният мъж е бил докаран по спешност в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ след едва не завършил трагично инцидент по време на лов за диви прасета.

Младият Седат Османов попаднал под обстрела на 49-годишния Осман Мустафов, който бил на пусия в местността Кирязлика малко преди обед на 22 декември. Сачмите за едрия дивеч попаднали в тялото на гонача и разкъсали сухожилието на десния крак, мъжът извадил късмет, че оловният къс бил възпрян донякъде от кожения патронташ.

Ръководителят на ловно-рибарското дружество в Твърдица Димитър Стоилов изказа предположение, че инцидентът е станал при едновременно излизане на подгоненото диво прасе и пострадалия пред дулото на Мустафов. Раненият е бил с оранжева светлоотразителна жилетка в съответствие с изискванията на лова, но преди обяд в неделя в района се спуснала доста гъста мъгла.

Оръжието е било предадено доброволно, образувано е досъдебно производство, от старозагорската болница уточняват, че след направената операция няма пряка опасност за живота на пострадалия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар