Извънредно! Манолова осъди Домусчиев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Победихме любимия олигарх на Борисов с организаторката на референдума срещу депо за опасни отпадъци в Пещера Златка Цвеева. Спечелихме делото, заведено срещу Златка от близката до Кирил Домусчиев фирма „Биовет“, която е оператор на инсталацията за горене на боклук в града.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук заедно с председателя на Инициативния комитет срещу мръсния въздух в Пещера Златка Цвеева по повод излязлото днес решение на Окръжния съд в Пазарджик.

Вицепремиерът Захариева в качеството си на кандидат за депутат е посетила „Биовет“ в Пещера днес за предизборна агитация. Това е фирмата, която скочи срещу Инициативния комитет за референдум дали да бъде изградено депо за опасни отпадъци в града, каза още Манолова по повод на признанието на вицепремиера Захариева, че на бизнеси като този трябвало да им се помага и да им се улеснява дейността.

Явно вицепремиерът Захариева не се интересува какво мислят гражданите на Пещера, какво дишат и какво мислят за тази дейност, която е лансирана от държавата и от нейния началник Бойко Борисов. Има нужда от гласове и отишла в „Биовет“ да събира гласове от работниците и от ръководството, коментира още Манолова.

Тя посочи, че Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ ще бъде до всички обикновени хора като Златка Цвеева и ще ги подкрепя в техните каузи срещу близките до властта и срещу икономически силните, които ги мачкат и тормозят.
Припомняме, че срещу Цвеева бяха заведени два иска от фирмата на обща стойност 150 хил. лв. – един за 100 хил. лв. и един за 50 хил. лв.

Спечеленото днес дело е № 81 по иска за 50 хил. лв. В него Цвеева беше съдена от фирмата заради това, че е заявила, че в Пещера „пуши и мирише“ и че е имало увеличение на онкологичните заболявания заради работата на инсталацията.

Манолова защитаваше Цвеева в качеството си на адвокат безплатно и съдът днес отсъди в полза на Цвеева.
По делата през септември 2020 г. бяха приемани за доказателства и скандални документи с неверни дати, с които се доказва колко са се притеснили контрагентите на „Биовет“ от изказването на Златка Цвеева. Един от представените документи бе с дата 28 декември 2020 г., а тази дата още не бе настъпила към момента, в който се претендираха щетите. Въпреки това, съдът прие за доказателство документа, датиран по този начин.

Делото срещу председателя на Инициативния комитет за чист въздух в Пещера е начин на икономически силните да се разправят с обикновените и активните граждани. Това е начинът да ги притискат, да ги мачкат, да им затворят устите, каза Манолова.

Няма как Златка да плаща 150 хил. лв. обезщетение на един от най-приближените олигарси до Борисов, само защото е казала истината, допълни Манолова.

През март 2020 г. Мая Манолова се включи в общественото обсъждане в Пещера за изграждане на депо за опасни отпадъци и подкрепи протеста срещу мръсния въздух в града. Тогава стана ясно, че са събрани 3000 подписа, при необходими 1900, за организирането на местен референдум дали да се изгради площадка за опасни отпадъци.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар