ИЗВЪНРЕДНО: МВР отказа да работи с прокуратурата за предстоящите избори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на вътрешните работи не отговори на отправената покана за продължаване на добрата практика по взаимодействие и координация между институциите за гарантиране на провеждането на честни и прозрачни избори. Това обявиха от Прокуратурата на Република България.

Искрите между прокуратура и МВР започнаха след идването на служебното правителство. В предаването ЕвроДикоФ на Телевизия Евроком Бойко Рашков заяви, че има списък с над 30 магистрати, притежаващи недекларирано имущество, като “нито отрече, нито потвърди в списъка да има магистрат с инициалите И.Г.”.

С цел организацията на честни избори служебното правителство смени областните управители на всички области. От Смолян бе подаден сигнал, че е упражняван натиск върху гласоподаватели, ползващи услугите на Горското.

До момента в службите са постъпили 97 сигнала за опити за купуване на гласове, като по тях са образувани 9 досъдебни производства. По-рано днес започна и специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове.

Междувременно със съвместна заповед на главния прокурор Иван Гешев и председателя на ДАНС Пламен Тончев бе създадено Национално междуведомствено звено. Същото координира дейността на формирани дежурни звена към ПРБ и ДАНС за осигуряване на взаимодействие на институциите от деня на откриване на предизборната кампания и 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните изборни резултати.

За всяка област на страната са създадени и Областни междуведомствени звена, които да осъществяват координация за противодействията на престъпленията против политическите права на гражданите на територията на съответната област.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар