Мъж жена агресия

Извънредно! Мъж наруши карантината си и преби жена в Търговище

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

33-годишен мъж беше осъден на 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при строг режим и глоба от 10 000 лева за грабеж и нарушение на карантина си няколко пъти, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът бил привлечен към наказателно отговорност от Окръжната прокуратура в Търговище за двете престъпления. Въпреки че след завръщане от Германия на 23 август 2021 година, той бил поставен под карантина, той не се съобразил с предписанието на здравните власти и два дни по-късно излязъл от дома си в село Светлен.

Отишъл в близкия град Попово и употребил алкохол. След като срещнал свой познат, той продължил да пие в дома му. Към тях се присъединил още един мъж, познат и за двамата.

Подсъдимият, който видимо бил силно повлиян от алкохола, започнал да се държи грубо. Невъздържаното му поведение подразнило другите двама мъже, а когато той споделил, че е поставен под карантина, домакинът го изгонил.

Мъжът си тръгнал ядосан. Случайно, докато се движи по улицата, забелязал жена – роднина на неговия познат, от чиито дом си тръгвал. За нея той знаел, че се занимава с просия и предположил, че носи изкараното от деня в себе си.

Решил, че може лесно да се сдобие с парични средства. Той се приближил, заговорил грубо на жената и започнал да я удря, успял да свалил чантичката от кръста ѝ. Поради намесата на свидетел, който забелязал случващото се, подсъдимият спрял да удря жената и си тръгнал.

От изготвената характериситична справка станало видно, че подсъдимият не полага общественополезен труд и често злоупотребява с алкохол. Той е склонен към извършването на хулигански действия.

Според справката му за съдимост, същият е осъждан многократно за различни престъпления от общ характер, и в частност за различни посегателства срещу чуждата собственост – 11 присъди за кражби и грабежи.

За периода от 25 август до 30 август 2021 г. той продължил да демонстрира неуважението си към общоприетите норми, като три пъти нарушил карантината, наложена му с предписание на здравните власти поради въведените в страната противоепидемични мерки против разпространението на COVID-19.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар