Извънредно! Мъж се барикадира с нафта. Не си дава прасетата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Стефан Стефанов от ямболското село Крушаре се е барикадирал в своя дом с нафта, съобщи местната медия “Радио 999”. Той заявява, че се е подготвил да запали всичко – стопанството, себе си, колата и животните, ако дойдат властите да умъртвят прасетата му.
“Нито едно животно няма да излезе оттук. Ако излезе, ще е само през трупа ми. Няма да допусна да се случи нещо такова пред мен”, категоричен е стопанинът. “Бях притеснен, вече съм отчаян. Отчаян съм, че ако ми вземат животните и аз не мога да си изхранвам децата. За какво да живея тогава?”, споделя още мъжът.
“Това ни е препитанието, а те искат да ни го вземат. Бойко Борисов да помисли за нас като премиер, като баща, като дядо, като българин”, допълва той. Стефанов обяснява, че предишните дни е седял на пътя между Сливен и Ямбол при другите протестиращи, които блокират движението, но сега се е върнал при животните си, за да ги храни.
 Съпругата му Силвия Стефанова е бременна с третото им дете, става още ясно.
“Жена ми да заминава с децата в Германия и там поне хора да станат. Тук няма как”, казва още Стефан Стефанов. Припомняме, че жителите на ямболското село Крушаре излязоха на протест на пътя между Ямбол и Сливен, където блокират движението шести ден. Те отказват да умъртвят прасетата си заради африканската чума, отказват да допуснат институциите да убият животните и искат да отпадне заповедта за доброволно избиване на свине.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар