Извънредно! Най-добрият приятел на Румен Радев легна във ВМА с коронавирус

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Командирът на “Граф Игнатиево” – бригаден генерал Николай Русев е откаран във ВМА с тежки симптоми на коронавирус.  Летецът е съпруг на журналистката от Би Ти Ви Габриела Наплатанова.

 

Ген. Русев, който е близък до президента Румен Радев и наскоро пое ръководството на “Граф Игнатиево”, е докаран с линейка в болницата, пише “24 часа”. Там все още се лекува и ген. Димитър Петров – шефът на Военновъзушните сили, който даде положителен тест за коронавирус в неделя.

Вероятно ген. Русев се е заразил на тържествата по повод празника на ВВС. “В петък вечерта в резиденция “Лозенец” заедно с още стотина военни и с президента Румен Радев празнуваха няколко часа и никой не носеше маска”, разкрил е присъствал на коктейла.

Ген. Русев е единственият, присъствал на празника на летците с потвърден коронавирус.

Президентът Радев, който бе на тържествата на ВВС, даде два отрицателни теста. Той обаче направи огромен дипломатически гаф, като скри, че е контактен с болен от коронавирус и замина на официална визита в Естония. Талин обаче спешно прекрати посещението му и го върна в София. В делегацията бяха 30-ина бизнесмени и журналисти. Сред тях и съпругата на заразения ген. Русев.

В четвъртък от Министерството на отбраната съобщиха, че всички контактни на ген. Димитър Петров са уведомени, че може да са лепнали вируса от него. Ако е така, ген. Русев и съпругата му е трябвало да се изолират. Наплатанова обаче е заминала за Талин заедно с оператор. Не е ясно дали членовете на делегацията са си направили тестове и кой от тях носи COVID.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар