Николай Колев Босия

ИЗВЪНРЕДНО! Николай Колев – Босия влезе в Правителствена болница

Николай Колев - Босия
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Николай Колев-Босия днес е влязъл в правителствена болница. Това съобщи съпругата му.

Босия е контактен, но в изключително лошо физическо състояние.

“Правят му изследвания в момента, вкарват му електролити. Той отказва да яде каквато и да било храна.

Лекарите искат да го задържат поне за няколко дена.

Но той иска да си ходи”, заяви съпругата му.

Днес е 42-ия ден от началото на гладната стачка на общественика, който протестира срещу корупцията при раздаването на шофьорски книжки и иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски плюс разпускане на Народното събрание.

В същото време Временната анкетна комисия в парламента, посветена на сигналите на Колев, клони към решение те да бъдат проверени, което най-вероятно означава, че ще бъдат предадени на прокуратурата, където Босия така или иначе многократно ги е предавал. Един от представителите на гражданите, подкрепящи общественика, каза на днешното второ заседание на комисията, че в момента в интернет могат да се намерят над 40 обяви за продажби на книжки, а Иван Иванов от БСП през смартфона си веднага намери такива и ги показа на присъстващите на заседанието на комисията. Нервните сблъсъци между депутатите и гражданите стигнаха до екстремна точка, след като Николай Гацев, който е един от подкрепящите Босия, хвърли бяла кърпичка към председателят на комисията Станислав Иванов и го покани на дуел.

Колев иска оставката на Московски, защото, както твърди той, уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” са възстановени на работа, а практиката на масово купуване на шофьорски книжки, заради която са освободени първоначално, продължава. Конкретно на специална пресконференция за инициативата на Босия бяха посочени имената на Симеон Арнаудов, бивш шеф на агенцията, който стана директор на ЦГМ, както и на заместника му Анастас Тодоров, вече част от управлението на “Софийски имоти”, на наследника на Арнаудов Валентин Божков, както и на следващия в редицата директори Цветелин Цветанов, който отиде на съд за подкуп.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар