Извънредно! Нова жертва на коронавируса у нас.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нови случаи на заразени с коронавирус у нас.

313 са вече болните, 37 са за денонощието. В София заразените вече стават 200.11 са новите случаи в столицата. Във Варна има  един нов случай, Пловдив – двама – мъж и жена, Бургас – 4-членно семейство, бащата се е върнал от Франция. В Кърджали има два случая – мъж и жена.

Това обяви на брифинг във Военномедицинска академия председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

86-годишен е най-възрастният  пациент, а най-малкият – 3-годишенНяма нито едно дете от заболелите в болница.

От COVID-19 ген. Мутафчийски разкри, че току що му е съобщено, че е починал мъж, настанен в Пирогов, София. С него смъртните случаи стават 4.

„Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние“, обясни още ген. Мутафчийски.

На въпрос от журналист какво ще се случи с хилядите студенти, които се готвят да пътуват за бригади във Великобритания, той с усмивка отговори: „Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде“.

Ген. Мутафчийски коментира и лечението с антибиотици. По думите му, те не влияят на една вирусна инфекция, а само на усложненията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар