Извънредно! Откриха нова мутация на коронавируса

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във Франция е открита нова разновидност на коронавируса, съобщи РИА „Новости“.  Новината излиза от доклад на учени от Института за инфекциозни болести в Марсилия, публикуван в популярния  медицински сайт MedRxiv.  Анализът на пробите на 12 души в югоизточна Франция показал „нетипична комбинация“  и цели 46 мутации на вирусния геном.

Всъщност новият вариант, който обозначен като B.1.640.2, е бил засечен още през ноември при човек,  пристигнал от Камерун. Още няма подробности за характеристиките на B.1.640.2, и не е ясно дали е по-заразен и по-опасен от досегашните разновидности на вируса.

В момента във Франция бързо се разпространява Омикрон. Министърът на здравеопазването Оливие Веран предупреди, че скоро този агресивен вариант ще е преобладаващ и че още през януари болниците ще бъдат претоварени с пациенти заради очакваното лавинообразно увеличаване на заразените с Омикрон..

Страната обсъжда проектозакон за преминаването на зеления сертификат във ваксинационен. Очаква се промяната да влезе в сила от средата на януари.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар