Извънредно! Още един лекар почина 2 дни след получаване на Ковид ваксина

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес здравните власти в Португалия са „нащрек“ след необяснимата смърт на 41-годишна детска оперативна асистентка два дни след като е получила първата си доза от Ковид ваксината.

Жената, засега неидентифицирана освен като възраст и професия, e починала в леглото си на първия ден от новата година.

Според таблоидните съобщения тялото й е било открито от партньора ѝ, когато той се е прибрал у дома след излизане до магазина.

Партньорът „е извикал бърза помощ, която е изпратила екип за реанимация“. Последвали са усилия за реанимация на жертвата, но „без успех“.

Жената е била един от 538 здравни специалисти в раковата болница IPO в Порто, които са получили първите си дози от ваксината на Бионтех / Пфайзър миналата сряда.

В изявление пред пресата болницата потвърждава, че жената „е получила ваксината на 30 декември, като не са били съобщени някакви нежелани ефекти нито в момента на ваксинацията, нито в следващите дни. Изясняването на причината за смъртта ще последва обичайните процедури при такива обстоятелства ”.

Предвижда се аутопсията да се проведе днес (понеделник), след което ще бъде предоставена допълнителна информация.

Според таблоида Correio da Manhã, няма индикации, че жената е имала „някакво заболяване или здравословно усложнение“.

Предлагайки „искрени съболезнования“ на семейството и приятелите на жената, в изявлението на болницата IPO се казва, че нейната загуба от това, което те описват като „внезапна смърт“ „се усеща по същия начин и в IPO Порто“.

Източник: Portugal Resident

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар