Извънредно! Перничани излизат на шествие с жълти жилетки

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Перничани излизат на шествие с жълти жилетки заради водната криза. Проявата ще започне в 12:30 часа, а организатор е инициативният комитет „Спаси Перник”.

От 18 ноември градът и околните населени места, захранващи се от язовир „Студена” са на воден режим, а на 21 декември бе обявено и бедствено положение.

Шествието ще тръгне от Съдебната палата, ще мине през центъра на града до площад „Кракра”, където ще бъдат огласени исканията на гражданите, предава БНР.

Сред тях са – оставки, съд и присъди на всички ръководни длъжностни лица, отговорни за хуманитарната криза и екологичната катастрофа, не на увеличението на водата, както и спешен избор на нов управител на „ВиК”.

Настоява се също за присъединяването на алтернативни водоизточници за захранване на общината с вода, подмяна на водопреносната мрежа в града и безвъзмездна помощ от страна на държавата за справяне с кризата и преодоляване на негативните последици от нея.

След шествието в 13:30 часа в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски” ще бъде отслужен молебен за преодоляване на безводието.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар