Извънредно! Перничани щурмуваха сградата на МРРБ с искане за оставката на правителството

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
След съботния протест с искане на оставки на управляващите заради водната криза жители на Перник се събраха в центъра на София с искане за оставката правителството.

Протестиращите се опитаха да щурмуват сградата на МРРБ, но полицията ги спря. Веднага след това към министерството полетяха бутилки от минерална вода и кенчета. Броят на протестиращите се увеличава. Според перничани от самото начало на кризата не се оценява правилно отговорността на МРРБ.

 

 

Протестът е организиран от партия “Възраждане”. Пред БНР лидерът й Костадин Костадинов заяви, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник:

 

“В момента, в който бъдат окрупнени водните дружества в страната, най-вероятно ще бъде предложено да се приватизират, което означава, че тези в момента управляващите престъпници искат да продадат и водите ни“.

 

Исканията на хората звучаха така:

 

“С очаквания най-после да се вразумят и да си подадат оставката. Гафовете следват един след друг, не съм от Перник, аз съм от Видин“.

 

Много от хората тук са дошли от провинцията специално заради протеста пред регионалното министерство.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери пречиствателната станция за питейни води “Бистрица“.

 

От Столична община уточняват, че съоръжението се използва за управление на водопроводната система на София, в него се подават и данни от всички локални резервоари в системата.

 

Според перничани от самото начало на кризата не се оценява правилно отговорността на МРРБ.

 

Протестът в събота беше организиран от Инициативен комитет „Спаси Перник“. Посланието беше “Вода за Перник, вода за България!”.

 

Източник: БНР

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар