Извънредно! Пловдив е пред Локдаун

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само онкоболни и родилки влизат в клиниките след решение на Кризисния щаб

Пловдив официално е в лилавата зона, след като беше отчетена 14-дневна заболеваемост от 769 на 100 000 души. Данните изнесе областният управител Ангел Стоев преди днешното заседание на кризисния щаб.

„Спират се плановите операции и приемът в болниците“, обяви шефката на РЗИ д-р Сийка Димчева след заседанието на щаба. Заповедта й е изпратена до главния държавен здравен инспектор. Изключение се прави само за онкоболни и родилки.

В ДКЦ-тата се създават времеви зони за прегледи от страна на семейните лекари.

Според Димчева 75% от ковид леглата в Пловдив са заети. „Със спирането на плановите операции ще могат да се освободят медици, които да бъдат пренасочени за лечение на инфектирани“, допълни тя, цитирана от „24 часа“.

 

Областният управител Ангел Стоев заяви, че положението е сериозно, макар заболеваемостта в града и региона да са по-ниски от средното за страната. Активните случаи  са 5431, а 783 са хоспитализирани. На домашно лечение са 4648. Под карантина са поставени 6963.

През изминалото денонощие починалите са 12 души.

Шефката на просветния инспекторат Антоанета Кръстанова обяви, че от вторник учениците в Карлово минават изцяло онлайн. На този режим са в Пловдив, Асеновград, Перущица, „Марица“ и Перущица. Заради ниската заболеваемост в Брезово пък минават на присъствено обучение.

1083 легла са разкрити в Пловдивско за лечение на болни от коронавирус. От тях 261 са свободни. Не са заети 23 интензивни легла.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар