Извънредно! Пожар в къща отне живота на пет деца

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Страшна трагедия разтърси малкия руски град Починок. На сутринта, докато родителите се киснали в банята на задния си двор, къщата им в апартамента пламва, а огънят уби пет деца – две дъщери, племенницата на майката и две съседки, които били на гости и за съжаление останали през нощта в къщата. В огъня загина и стара, лежаща болна прабаба. Най-младото от изгорелите момичета беше само на 4 месеца.

Пресслужбата на местната полиция разкри: „В 7 часа сутринта пожар избухна в една от дървените частни къщи. След потушаването на пожара бяха намерени телата на пет деца и един възрастен: това е 87-годишна собственичка на къщата, две от правнуците й на 6 години и 4 месеца, както и три деца на 7 години , На 9 и 12 години, които били в посещението. “

Органите на реда добавят, че са образувани две наказателни дела за смъртта на 6 души по член „Причиняване на смърт по непредпазливост“, както и за небрежност на социалните служби, които не са взели мерки „за осигуряване на пожарна безопасност в жилищни помещения, където живеят семейства, отглеждащи деца. „.

Според местните жители същата вечер в къщата имало още едно дете на семейни познати, но предния ден той помолил баба си да го вземе, което му спасило живота.

Известно е, че семейството е купило тази къща само преди година. Майката на починалите деца Светлана била в отпуск по майчинство, а бащата работи в местна свинеферма. Бабата, която изгоря с момичетата е била парализирана.

Съседка, която познава и двете майки, чиито деца загинаха в огъня, едва сдържайки сълзи, разказва:

– Познавам изгорелите деца и тяхните семейства. Тези две семейства бяха приятели. Светлана е добра майка. Съвсем адекватно семейство, никога не бих си помислил, че могат да бъдат наречени пияници или алкохолици … Тяхната 6-годишна дъщеря, която почина, винаги ходеше умна и подредена. Светлана беше в отпуск по майчинство …

Майка й, баба им, между другото, също е прекрасна жена, работеше в детска градина.

Втората майка, чиито две дъщери останаха да пренощуват при тях и умряха, работи като продавач, жената отглежда три деца. Две са починали, а третата 5-годишна дъщеря вече е в болница и това я спаси …

Мъртвите момичета бяха прекрасни! Толкова независими, добродушни. Пеели във вокално студио.

Друг съсед казва:

„Има купчина пясък пред изгорената им къща, чували с хоросан са положени, тоест става ясно, че семейството е участвало в ремонтни дейности. В двора има стара чужда кола … Купиха къщата с майчински капитал, преди това наеха жилища в квартала. Всичко това подсказва, че те не са били алкохолици или „утайки от обществото“. Хората правеха нещо, въртяха се наоколо … Може би пиеха колкото всички останали. “

Възниква въпросът, защо рано сутринта в сряда (в 7 ч. Сутринта) възрастните членове на семейството са били в банята? „Не знаем какъв тип рутина имат хората. Може би са искали да отидат да си вземат душ сутрин след бурна вечер, – сподели местен жител.

Казват, че банята се отоплява от електрически нагревател, бойлер и е възможно това да е причината за претоварването на електрическата мрежа.“ Както се казва, поради това претоварване мрежата се запали.

„Пожарът започна, когато възрастните излязоха от банята, всичко вече къщата горяло. Започнали да хвърлят камъни по прозорците, за да извадят децата от огъня, влезъл кислород и къщата изгоря като кибрит “, разказват жители.

Социалната мрежа обсъжда дали съседите биха могли да помогнат за спасяването на децата, когато са видели пожар в къща наблизо? Един местен жител споделя: „В такива къщи се броят секунди. Няколко вдишвания на пластмаса – умирате. Няколко секунди искра – цялата къща гори. Едва ли съседи, хора от улицата, биха помогнали тук! Това е работата на пожарникарите “.

Разследването разглежда различни версии за причините за пожара, включително електрическата. Ще бъде възможно обаче да се говори недвусмислено за причините за случилото се след експертизите “, казаха от местната полиция. /News2

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар