Извънредно! Полицаят, заради чието убийство избухнаха безредици в Минеаполис е арестуван

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дерек Човин е бил задържан днес – четири дни след инцидента. Обвинен е в убийство при непредпазливост. Протестите започнаха в северния град, но постепенно обхванаха цялата страна. 44-годишният бял полицай притиска с коляно на земята врата на Джордж Флойд в продължение на минути, въпреки че 46-годишният цветнокож се оплаквал, че не може да диша.

 

Човин и трима негови колеги вече бяха уволнени от полицията.

Демонстранти подпалиха сградата на полицейско управление в Минеаполис при третата нощ от уличните безредици. Някои медии съобщиха, че вече три полицейски участъка в града са подпалени, а в районите около тях не се забелязва полицейско присъствие.

Заради сблъсъците в града бе обявено 72-часово извънредно положение, а президентът Tръмп изпрати Националната гвардия.

Семейството на починалия Джордж Флойд заяви, че очаква четиримата полицаи, участвали в ареста му, да бъдат съдени за убийство.  Местната полиция съобщи, че срещу полицая, стъпил на врата на починалия арестант, в миналото е имало 18 жалби. Не се уточнява за какво са били те. По две от жалбите полицаят е получил писмено мъмрене. Срещу друг полицейски служител, присъствал на ареста – Ту Тао, преди 6 години е заведено дело за упражняване на полицейско насилие. Имало е и няколко жалби

В същото време Twitter за пръв път скри публикация на президента Доналд Тръмп, като вместо нея публикува предупреждения, че съдържанието ѝ е в разрез с правилата, прославяйки насилието. Все пак Twitter остави бутон, с който потребителите могат да прочетат оригиналното съобщение. А то гласи: “Когато започне плячкосването, започва стрелбата.”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар