Извънредно! ПП-ДБ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ (ОБНОВЕНА, ВИДЕО) – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ПП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ с първия мандат. Това обяви преди минути Кирил Петков след среща на коалицията. “Започваме да работим за втори мандат, това е единствената алтернатива за България”, обясни бившият премиер.

“Ще започнем консултации с всички партии в парламента”, подчерта пък лидерът на ДБ Христо Иванов. “Видно е, че всичко останало дава къси съединения и ще започнем разговори, за да видим има ли политическа база, на която да се формира конституционно мнозинство, на база на което да може да се реализира вторият мандат”, добави Иванов.Депутатите от коалицията ПП-ДБ се събраха, за да решат окончателно каква ще бъде позицията на коалицията им за първия мандат на ГЕРБ. Очакванията да препотвърдят позицията си, че няма да подкрепят правителство с премиер Мария Габриел, се оказаха правилни.


Националният съвет на ПП се събра в столичен хотел, а ДСБ заседава в централата си, където сега се събраха и останалите депутати. Отделно дойдоха Христо Иванов и депутатите на “Да, България”, както и Владислав Панев от Зелено движение.

“Това, което беше важно, е, че някои от отговорите на Мария Габриел ни харесаха – снарядите за Украйна, Истанбулската конвенция, еврозоната. Ще кажа пред Изпълнителния съвет помислете има ли някаква друга алтернативна мисъл като алтернатива на това, което се задава” – коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП”, каза в събота Кирил Петков.

Ситуацията обаче се промени вчера след прословутата пресконференция на Иван Гешев. Малко след това лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви, че прекратява разговорите с ГЕРБ за подкрепа за правителство.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар