Младен Маринов

ИЗВЪНРЕДНО! Правителството най-после се съобрази със закона и стартира съгласувателната процедура за освобождаването на Младен Маринов.

България, МВР
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството най-после се съобрази със закона и стартира съгласувателната процедура за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Вчера министърът на вътрешните работи Валентин Радев е изпратил до държавния глава Румен Радев съгласувателно писмо във връзка с издаването на указ за освобождаването на Маринов, съобщи Гласове.

В документа МВР-шефът в оставка обяснява мотивите за искания от правителството указ за освобождаването на Младен Маринов от сегашния му пост. Съгласувателното писмо е изпратено вчера по обяд.

Все още не е ясно кога президентът ще подпише указа, което е задължително предусловие за гласуването на правителствените промени в Народното събрание.

Преди дни Румен Радев изрази известни резерви по отношение на кандидатурата на Маринов за поста вътрешен министър. “След всички проблеми и провали в МВР премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността”, посочи той.

“Имаме 3 внесени законопроекта от премиера Бойко Борисов. Все още нямаме внесен указ от президента Румен Радев за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР”, заяви зам.-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ Емил Христов преди гласуването на проектопрограмата за работа на депутатите, предаде Фокус.

„Ако указът се внесе днес, утре ще бъдат гласувани и трите законопроекта. Ако не, ще гласуваме само двата законопроекта“, обяви той.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар