Извънредно! Правосъдният министър потвърди : Започват арести на олигарсите на Бойко

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на правосъдието потвърди новината , че се готвят ареста на 25 човека от обкръжението на Бойко Борисов чрез координация с европейската прокуратура на Лаура Кьовеши заради очевидното нежелания на Иван Гешев да върши работата, за която бе пробутан на поста обвинител №1.

 

За да противодейства на шайката и нейните метастази Правосъдното министерство ще търси помощ от европейската прокуратура, като прескочи Гешев, за да не пречи на разследването.

Така ресорният министър Иван Демерджиев потвърди пред БНР информацията ни ареста на знакови престъпни фигури около Бойко Борисов, участвали в десетилетния грабеж по времето на ГЕРБ. Сред първите в белезници се очаква да видим фигури от бандитската група на Котараците на Баце.

Според правосъдния министър така може да се запълни създалият се вакуум във взаимоотношенията между неговото ведомство и изпадналата в кома прокуратура на Иван Гешев, която замита безобразията на бившите управляващи.

Демерджиев даде за пример редица сигнали за нередности, които служебното правителство е изпратило до държавното обвинение, но прокуратурата така и не проявила активност.

„При бездействие от страна на нашата прокуратура правим всичко възможно да засилим взаимодействието с европейската“, уточни той.

Попитан откъде се очаква да излязат още сигнали за злоупотреби, Демерджиев посочи, че това са сферите, в които има най-много европейски средства, и даде за пример Министерството на земеделието, храните и горите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„Там, където са насочвани огромните потоци европейски средства, очакваме да са и най-големите злоупотреби“, добави той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар