Извънредно! Предстои цялостно затваряне на София заради неваксиниращите се

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обмисля се и стои на дневен ред въпросът за затварянето на София, каза пред btv директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев. На територията на София град след индикаторите имаме няколко стъпки за разкриване на допълнителни болнични легла в зависимост от натоварването и от процента заетост на леглата.

Самият инкубационен период на Омикрон води до скъсяване на срока, в които лицата са положителни или могат да се разболеят, обясни още специалистът. С новата заповед тяхната карантина да е 10 или 7 дни, а не 10 или 14 дни.

Ако човек има поставена бустерна доза, то карантината му ще е 5 дни, но след 72 часа трябда да си направи ПСР и той да е отрицателен. Решението за намаляване на срока на карантината е взето на база анализи и експертно мнение, подчерта той. Протоколите за лечение се променят при всяка вълна, добави Пенчев. „Дифузното разпространение на омикрон води до едно повишено внимание върху децата в ясли, градини и училища.

Личното ми мнение е, че училищата трябва да се затварят последни и първи са отварят. Това и ще предложа като мярка“, заяви той. Затваряне на София е последен етап на ограничителни мерки. Трябва да се отчитат ясно индикаторите, за да може да се налагат мерките, които не са само здравни, но и социални и политически. Източник: Столица.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар