ИЗВЪНРЕДНО: Пред Kleine Zeitung в Автрия Себастиан Курц разкри какъв е бил плана за България

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пред австрийският вестник „Клайне Цайтунг“ министър председателя на Австрия разкри какъв е бил плана за България относно мигрантите и изграждането на мигрантски центрове.

В момента Австрия председателства Европа и нашата най – голяма задача като председател на ЕС, не е както се твърди от България и техният министър председател, че трябвало да продължим с политиката за Западните Балкани, а да направим центъра на ЕС сигурна зона без пристигащи още мигранти.

Знам, че в някои европейски лидери си имат проблеми в държавите с темата за мигрантите, но преди да приключи председателството на България в Брюксел се договорихме страни като България да си поемат отговорността и да си приберат обратно регистрираните преминали през тяхна територия.

Искам да уверя австрийският народ, че ние няма да станем територия населена с мигранти от изтока, така както предлагаше Меркел, така както ни предлагаше и Бойко Борисов на последната среща в Брюксел, защото Австрия си плаща за охрана на външните граници в това число и на българската с Турция и това че някои хора явно пускат мигрантите да идват към нас, трябва да се спре.

Няма значение, че темата мигранти по време на цялото европредседателство се избягваше от България и Бойко Борисов именно, защото те вместо да си задържат 64 000 регистрирани мигранти ги пускаха към нас и Германия контролирано на малки групи, но пък за сметка на това Европа в това число и Австрия им плащаше.

Затова и преди няколко дена обясних, че парите за България от еврофондовете трябва да бъдат спрени незабавно, защото тези хора не изпълняват нищо каквото подпишат и каквото се договорим, досега трябваше да са започнали със строеж на нови бежански лагери в територии близки до границата с Турция, но по последни данни имали технически проблеми и строежа се отлагал с няколко месеца.

Какви технически проблеми имат смятам да попитам още на следващата среща на върха, но ако канцлера Меркел въпреки нейните уверения, че се е разбрала с Борисов не задейства плана за връщането на мигрантите там където са регистрирани, ние като председател на ЕС в момента ще свикаме всички лидери, за да наложим санкции на страни като България, които не изпълняват договореното на последната среща.

Буферните лагери, които строим в момента по границата ни с Германия, ще са от затворен тип и там ще се вкарват всички онези, които в последната една година са регистрирани на външна граница на Европа, за да бъдат върнати незабавно там, защото в случая с България ние им плащаме те да стоят там, някой обаче превърна това в бизнес и след като ни вземе парите, ни ги праща контролирано на малки групи за да не правят впечатление, според нашето разузнаване и това на Германия над 10 000 мигранти са дошли през България към сърцето на Европа само от началото на тази година.

Но пък за сметка на това България се хвали, че успяла да спре мигрантският поток с ограда, която пак Европа плати и е видно, че не работи. Имаме и друга информация какво и как се прави в България с мигрантите и как идват насам, но това не е тема за момента за медиите, докато не го обсъдя с колегите на съвет в който въпросите ще бъдат зададени на българският министър председател.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар