Извънредно! Президентът призова прокуратурата да публикува незабавно целия му “чат” с Бобоков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно цялата му чат комуникация с Пламен Бобоков. Днес от държавното обвинение публикуваха съобщения на бизнесмена до човек, записан в телефона му като Prezident – Rumen Radev, но не и отговорите на събеседника.

“Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков”, се казва в позиция на “Дондуков” 2, изпратена до медиите.
От две седмици прокуратурата намеква, че президентският съветник Пламен Узунов е търгувал с влияние и публикува периодично части от чат комуникация между него и бизнесмена Пламен Бобоков. Обвинени по случая обаче все още няма.

Все още не е известно дали прокуратурата ще реагира на призива на държавния глава и ще публикува разговорите, тъй като той се ползва с имунитет.

По-рано днес пък Пламен Бобоков заяви пред “Дневник” чрез пиара си, че тези съобщения не са от неговия телефон и призова прокуратурата да каже от чий телефон са.

В момента Бобоков и пиарът му не отговарят на телефоните си за коментар по изявлението на президента.

Тази сутрин по Би Ти Ви Пламен Бобоков показа, че е имал чат комуникация и с премиера Бойко Борисов, в която Бобоков иска среща с премиера заради арестувания либийски танкер “Бадр”. По-късно прокуратурата не спомена нито дума за разговорите с премиера, но публикува съобщения на Бобоков до Румен Радев, отговорите на които са заличени. В едно от съобщенията бизнесменът казва, че е необходимо сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия.

“Добро утро, бос” – Пламен Бобоков показа есемеси с Борисов – четете тук
Прокуратурата отговори на Бобоков и публикува разговори с “Prezident – Rumen Radev” – четете тук

Дневник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар