Извънредно! Протестиращите направиха жива верига около Руската църква

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В знак на протест хората, дошли да покажат подкрепата си за изгонените свещеници от Руската православна църква „Св. Николай“ блокираха бул. „Цар Освободител“ и спряха уличното движение. Това се случи въпреки опитите на органите на полицията да предотврати сперането на автомобилния поток.

Спонтанно събралите се между 400 и 500 човека, отказваха да си тръгнат от пътното платно. Те се хванаха за ръце и направиха жива верига около храма. Всички протестиращи запалиха свещи и се помолиха за връщане на руските свещеници и за отваряне на Църквата.

Близо 500 човека се хванаха за ръце около Руската църква
Хората излязли на жълтите павета изразиха своя протест за изгонването на тримата духовници от православния храм. Водещ на събирането бе политикът и журналист Страхил Ангелов. На него говори обществения анализатор и преводач Мадж Алгафари.

Сред дошлите да изразят подкрепата си за духовниците беше и председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. В петък, на 22 септември Костадинов написа пост в социалната мрежа „Фейсбук“, че в неделя в 10:00 ч. ще бъде пред Руската църква без да призовава никой да последва примера му. Но това не беше и нужно, въпреки че мнозина заявиха, че са дошли именно провокирани от поста.

Припомняме ви, че на 21 септември българските власти изгониха от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна църква в София и двамата му помощници.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар