путин

Извънредно! Путин подписа указ за предоставяне на руско гражданство на чужденците, биещи се за Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин разясни условията за получаване на руско гражданство по опростен начин за чужденци, които са сключили договори за военна служба в Руската федерация, съобщават руски медии.

Указът на държавния глава, публикуван в понеделник на официалния портал за правна информация, изменя указа по същата тема от 30 септември миналата година. Според новите правила „чуждестранни граждани, сключили договори за военна служба във въоръжените сили на Руската федерация или военни формирования за период от една година“, могат да кандидатстват за гражданство по опростен начин.

Съгласно действащите по-рано правила тази разпоредба се прилага за чужденци и лица без гражданство, които „сключиха договори за военна служба във въоръжените сили на Руската федерация, други войски или военни формирования за период от най-малко една година и, които участват във военни действия най-малко шест месеца в техния състав или са участвали в тях по-малко от шест месеца и са получили осакатяване (рана, травма, сътресение), в резултат на което подлежат на уволнение от военна служба за здравословни причини.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар