Извънредно! Путин поздрави Румен Радев за преизбирането му за президент на България

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до Румен Радев по повод преизбирането му за президент на България, съобщи пресслужбата на Кремъл във вторник.

„Уверената победа на изборите е свидетелство за доверието на българските граждани към вас. Надявам се, че дейността ви като държавен глава ще продължи да способства за развитието на конструктивно руско-българско взаимодействие“, отбеляза руският президент.

Вторият тур на президентските избори в България се проведе в неделя без сериозни нарушения. Официалните резултати от гласуването и изборната дейност следва да бъдат докладвани от Централната избирателна комисия в рамките на четири дни след изборите.

Руските медии съобщават, че по данни, публикувани в понеделник на официалния сайт на Централната избирателна комисия, за Радев са гласували 66,72% или 1 539 650 души. Другият кандидат, ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков, събра 31,8% от гласовете (733 791). Около 1,48% от избирателите (34 169) гласуваха против всички кандидати.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар