ИЗВЪНРЕДНО! Радев призова за осмисляне на горчивите уроци от войната и отговори на НАГЛЕЦА Цветанов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
”Кое от това, което казах, не е истина. Нека отговорят на този въпрос”. Това заяви президентът, попитан за днешните коментари от Цветан Цветанов във връзка с вчерашното обръщение на държавния глава към народа.

Първата световна война и последвалите събития са горчиви уроци. Трябва да осмислим тези уроци от цялото изминало столетие и да потвърдим своята привързаност към диалога, взаимното уважение, добросъседството и отказа от насилието като средство за разрешаване на противоречията. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Париж, където пристигна за участие в Парижкия форум за мир и отбелязването на 100 години от края на Първата световна война.

 

Помолен да коментира идеята за създаване на обща европейска армия държавният глава заяви, че ако в света продължава да има непредсказуемост и  конфронтация, неизбежно ще се стигне и до създаване на пълноценни европейски сили за отбрана.

 

“В Париж се събираме държавни и правителствени ръководители, за да почетем края на една огромна трагедия, отнела милиони животи. Нека не забравяме – и над 100 000 български жертве. Първата световна война и последвалите събития са горчиви уроци. За съжаление 100 години по-късно тези три елемента отново са във възход и застрашават мира на континента и по света”, заяви президентът на България Румен Радев.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар