Извънредно! Радев свиква парламента веднага, започва истинското чегъртане на корумпираните калинки на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев няма да се бави въобще със свикването на новия 47-и парламент.

Идеята да се свика бързо стабилно правителство от партиите извън старите политически шмекери ГЕРБ и ДПС, което да започне ударно чегъртане на корумпираните калинки на Бойко по всички нива на държавата, обясни информатор на Narod.bg.

Върховният главнокомандващ по-рано днес потвърди нашата новина, че в най-близко време – когато се обнародват имената на новите депутати, ще свика Народното събрание.

„Вярвам, че партиите ще надмогнат своите различия в името на общото бъдеще и ще има устойчиво мнозинство“, заяви пред журналисти президентът, който присъства на клетвата на новите конституционни съдии”, цитира bTV.

Държавният глава поздрави „Продължаваме промяната“ за „категоричния успех“, като според него резултатите носят шанс и надежда.

„Битката за укрепване на държавността не е приключила. Партиите на статуквото многократно изразяваха своя стремеж да овладеят и президентството – никога не са жалили ресурси, най-малко ще ги жалят през тази седмица“, подчерта държавният глава, който излиза на балотаж срещу проф. Анастас Герджиков в неделя.

Новите конституционни съдии Соня Янкулова и Янаки Стоилов се заклеха, а новия председател е Павлина Панова.

От съда днес си тръгват гербопитекът Борис Велчев и Георги Ангелов. Изтече мандатът и на другата калинка на ГЕРБ – юристът от школата на МВР Анастас Анастасов, но негов наследник ще бъде избран от новия парламент.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар