Извънредно! Разкриха притеснителната истина за приема ни в Шенген наполовина

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Истината е, че част от българския бизнес ще продължи да трупа загуби заради половинчатия ни прием в Шенген – без по суша. Разбира се, това са най-вече транспортните фирми. Адвокат Йоанна Лакова добавя, че общият изност на България към Европейския съюз е повече от 42 милиарда лева до септември през миналата година.

И много голяма част от този износ е по земя

На година губим по 200 милиона евро в лицето на превозвачите. И това са само преките загуби. Камионите се амортизират повече, плащат се повече заплати на шофьорите за по-малко извършена работа – заради чакането. Това оскъпява стоките, които се изнасят и внасят.

Плаща се много повече за гориво. Забавянето се калкулира в плащането на тол таксите, тъй като маршрутните карти се таксуват на времетраене.

Всичко това е двигател на инфлацията

При някои стоки се стига до разваляне и повреди. И съвсем отделно тези камиони напразно бълват вредни емисии, хабят гориво, докато се движат бавно бавно по границите.

Има проблем и за туризма

Групите, които идват с автобуси чакат и губят време за почивка, време в което да харчат пари у нас. Трябва да се осигуряват втори шофьори на автобусите, което оскъпява всичко. Освен това чужденците имат недоверие към родни компании и избират чужди такива, които са от страни пълноправни членове на Шенген.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар