Извънредно! Разярен питбул уби 85-годишната си стопанка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Питбул уби 85-годишната си стопанка. Звярът нападнал жената в ботевградското село Литаково, съобщиха от ОДМВР-София. Инцидентът е станал около 17 часа вчера в двора на жената.

Изпратените веднага на място полицейски служители само установили безжизненото тяло на Йорданка Бельова. Животното е заловено в двора на имота от общински служители. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325В от НК.

Съсед на пенсионерката я чул няколко пъти ужасено да вика “Не, не!”, след което всичко утихнало. Мъжът, който е полицай, предположил, че става нещо опасно и веднага се обадил на кмета на селото Пешо Петков. Той дошъл и започнал да вика Йорданка, звънял й на телефона, но никой не отговарял.

Тъй като портата й била заключена, през съседен двор видял чехлите на жената разхвърляни, видял черния питбул, който обикалял нервно. Тъй като стопанката не отговаряла, кметът веднага се обадил в полицията.

Пристигналите служители не могли да влязат в двора на къщата, тъй като кучето на Йорданка се нахвърлило и върху тях. Полицаите направили примка и едва упели да го вържат. Един от униформените влязъл и се върнал с думите “Ужас! Прегризал е гърлото й като вълк, с рани е по лицето” – разказа Пешо Младенов пред botevgrad.com. Веднага към мястото е изпратена линейка. За съжаление медиците само констатирали смъртта.

Съседите коментират, че най-вероятно животното е побесняло в адската жега.

Пред bTV съседите казаха, че редовно е пускала кучето из двора, което значи, че му е имала доверие. “Може би не е пило вода целия ден”, коментира Анелия Виткова от “Контрол по сигурността и обществения ред.

Питбулът е бил упоен от общинските служители по сигурността и вече е на отговорно пазене в полицията. Каква ще е съдбата му, ще преценяват разследващите и съдът. Кучето не е било регистрирано.

Стана ясно, че нито едно домашно куче в селото няма регистрация.

Йорданка Бельова живеела сама. В селото е от близо 30 години, след като със съпруга й се пенсионирали в София и се върнали на село. Синът й идвал в събота и неделя. Винаги в къщата й е имало куче-пазач.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар